luni, 21 noiembrie 2022

4 mâncăruri pe care să le încerci în Marrakech

Dacă e ceva ce mi-a plăcut în Maroc, a fost mâncarea. Nu am nimic de obiectat. E pur și simplu delicioasă. Ingredientele sunt proaspete, ceea ce îi dă mâncării un gust aparte. În plus, e consistentă, multă și la prețuri acceptabile.

Dacă plănuiești să mergi în Marrakech, iată patru feluri de mâncare pe care ți le recomand:

Tajine

Se referă mai degrabă la vasul în care se prepară mâncarea. Acesta este viu colorat, rotund, cu un copac în formă de con. Se pune pe cărbuni sau la temperatură joasă, astfel încât ingredientele se prepară încet, în sos propriu.

Cele mai comune preparate tajine sunt cu miel sau pui cu lămâie. Găsiți și varianta de post, cu legume. Se servește cald și este delicios. 

Sursă fotografie
 
 

Din souk vă puteți cumpăra mini tajine pe care le puteți folosi ca solnițe sau pentru a păstra condimentele. Dacă doriți să încercați rețeta acasă, puteți cumpăra un tajine mai mare.

 Sursă fotografie


Couscous

Un alt preparat delicios pe care vă recomand să îl comandați separat. Nu luați și tajine și couscous pentru că e consistent și nu le veți putea mânca pe ambele. Se servește cald, cu legume sau pui.

 
Sursă fotografie


Harira

Este supa cremă marocană. De obicei, se face din linte și năut. Se servește caldă, cu lămâie, măsline și pâine. Mie îmi plac mult supele, așa că dacă vă plac și vouă, încercați-o cu încredere.

 

Sursă fotografie

Msemen

Cred că iubitorii de dulciuri începeau să fie puțin dezamăgiți. ”Bine, dar marocanii nu au și ei ceva dulce?” Nu v-am uitat!

Msemen sunt clătitele marocane care se servesc cu miere și ceai de mentă sau cafea. Nu arată precum clătitele românești sau americane cu care sunteți obișnuiți, dar sunt foarte gustoase. Le puteți servi la micul dejun atunci. În piața Jemaa el Fna se prepară afară, pe loc și le puteți servi calde.

Sursă fotografie
  

Sursă fotografie

  Bonus

Dacă poftiți încă la ceva dulce, mergeți în souk la standurile cu dulciuri. Găsiți biscuiți cu nuci și miere, precum și alte deserturi. De asemenea, puteți încerca cu încredere patiseriile locale, au o varietate de preparate, pentru toți pofticioși.

 
Sursă fotografie

Nu ratați  ”whiskeyul deșertului sau al berberilor” care este de fapt ceai verde foarte dulce, cu mentă. Dacă petreceți noaptea în deșert, berberii vi-l vor servi cu siguranță

 
Sursă fotografie

După cum vedeți, am fost prea ocupată să mănânc ca să mai fac poze. Haha! Dacă ați ajuns deja în Marrakech, ce bunătăți v-au plăcut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Three days itinerary in Vienna

  When I was a kid, I enjoyed watching the cartoons about Princess Sisi. Since then, I have dreamed of seeing Sissy’s castle. That was my ...