miercuri, 9 noiembrie 2022

8 locuri pentru dulciuri și băuturi dulci în Seul

Seul are dulciuri și băuturi uimitoare pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva. Prăjiturile lor au o textură moale și ți se topesc în gură. Combinația dintre pudra de cacao și ceaiul verde conferă ciocolatei o aromă unică. Coreenii au reinventat înghețata, adăugând aromele locale. Găsiți totodată o varietate de ceaiuri, diferite de tot ceea ce ați încercat înainte.

Există atât de multă diversitate. Nu am fost niciodată dezamăgită după ce am încercat ceva nou. Au fost doar surprize plăcute.

Am făcut mai jos o listă cu locurile unde puteți încerca dulciuri și băuturi delicioase.

Dulciuri

1.       Doré Doré

 

Acest loc este renumit pentru prăjiturile sale în culorile curcubeului. De asemenea, au modele unice de tort, dar și prăjituri cu căpșuni sau cu morcov.




Am găsit cofetăria în Jamsil, în Turnul Lotte. Este un loc foarte colorat.

Adresa: Jamsil 6 (yuk) -dong, Songpa-gu, Seul, la Lotte World Mall 



2.       Ceainăria O'Sulloc (오설록 하우스)


 

Dacă doriți să încercați deserturi și băuturi interesante cu ceai verde, O'Sulloc este locul potrivit. Au prăjituri, ciocolată, praf de ceai matcha (pentru latte) și diferite tipuri de ceai. 

 



L-am găsit întâmplător, în zona Insadong, aproape de ieșirea de la metrou.

Adresa: 170 Gwanhun-dong, Jongno-gu, Seul

Program de lucru: 10: 00-10: 00, zilnic 


 

3.       Tarabele stradale

 Mâncarea de stradă oferă diverse dulciuri, cum ar fi:

Hotteok - în Insadong

Hotteok sunt clătite dulci, umpluture cu sirop de zahăr brun. Exteriorul este crocant și are un miros plăcut de scorțișoară. 

 


Clătitele peștișor (Bungeoppang) - lângă gura de metrou Hyehwa

Bungeoppang este o clătită umplută de obicei cu fasole roșie. Cu toate acestea, există diverse umpluturi disponibile - cum ar fi ciocolata. Costă în jur de 2 500 de woni.


 

Înghețata de 32 cm - în Myeongdong

Aceasta înghețată costă doar 2.000 de câștiguri și se vinde cu 2 arome, cum ar fi ciocolată și vanilie, ceai verde și vanilie sau căpșuni și iaurt. 


 

Tot aici puteți găsi înghețata în formă de trandafir.


 

Vafe cu înghețată - în zona Hongdae

Numele vorbește de la sine. Îmi place combinația dintre vafele calde și înghețată. 


 

Vata de zahăr - la parcul Yeouido, lângă Adunarea Națională

Vata de zahăr este foarte colorată și animată în Seul. Pare făcută de unicorni


 

4.       Sulbing

Acesta este locul pentru batbingsu, cel mai delicios și unic desert pe care l-am încercat vreodată.

Batbingsu este gheață rasă cu fasole roșie. Felurile gheață rasă cu alte toppinguri dulci decât fasolea roșie (cum ar fi fructele precum căpșuna sau mango, ceai verde, tiramisu, lapte condensat) se numesc pingsu sau bingsu. 


 

Adresa: 22, Myeongdong 4-gil, Jung-gu

Băuturi

5.       Palatul Changgyeonggung

La Palatul Changgyeonggung, chiar înainte de a intra în Grădina Secretă, găsiți o cafenea. Aici am încercat ceaiul omija pentru prima dată. Are un gust dulce, cu o tentă acrișoară potrivită. A fost atât de delicios, iar ulterior am aflat că se găsea și la magazinele.

Omija (오미자) în coreeană înseamnă „cinci fructe aromate”. Acest lucru se datorează faptului că aceste fructe de padure dau cinci arome diferite și anume, aciditate, dulceață, amărăciune, înțepător și sărat. Ceaiul este de fapt făcut din boabe de schisandra uscate.

 Adresa: 185 Changgyeonggung-ro, Waryong-dong, Jongno-gu, Seul

 Program de lucru: marți - duminică, între orele 9:00 - 21:00

6.       Ceainăriile tradiționale - în Insadong

 În Insadong, am vizitat o ceainărie tradițională. Am simțit că mă întorc în timp. Decorațiunile erau simple, dar frumoase. Ceaiul este servit cald sau rece în boluri mari și puteți comanda dulciuri tradiționale precum:

 - Yakgwa - prăjituri de miere în formă de floare, folosite pentru ritul ancestral sau servite la Chuseok (festivalul recoltei din mijlocul toamnei), căsătorii și sărbătorirea vârstei de 60 de ani.

Găsiți acest desert în piețele tradiționale (l-am văzut în Insadong și Namdaemun)

- Yugwa - orez glutinos, bătut, apoi amestecat cu miere, apă și vin de orez. Amestecul ia forma dorită (de obicei alungită), apoi bucățile sunt prăjite și acoperite cu miere, semințe de susan, semințe de pin, scorțișoară sau orez pufos.

Aceste delicii crocante au fost odată rezervate numai nobilimii și erau un desert de bază servit pe Seollal (Anul Nou Coreean). În afară de versiunea simplă, albă, yugwa poate fi colorată cu coloranți alimentari naturali.

- Yagsik - Orez dulce cu fructe uscate și nuci

Denumirea sa în coreeană este 약식, ceea ce înseamnă medicament, deoarece unul dintre ingredientele cheie utilizate este mierea, iar mierea era considerată medicament pe vremuri în Coreea.

Yaksik este unul dintre alimentele pe care le-ai mânca în prima lună plină a noului an, dar se servește și cu alte ocazii festive, cum ar fi Anul Nou Coreean (Seollal), festivalul recoltei coreene (Chuseok), la recepții de nuntă sau la aniversarea de 60 de ani.

Întrucât vorbeam despre băuturi, am încercat ceai verde cu orez brun (Hyeonminuk –cha) la această ceainărie din Insadong.

 

Există diverse ceaiuri de încercat la o ceainărie, cum ar fi:

- Nok-cha 녹차 Ceai verde

- Yeonnip-cha 연잎 Ceai de frunze de lotus

- Bori-cha 보리차 Ceai de orz

- Memil-cha 메밀 Ceai de hrișcă

 - Insam-cha tea - Ceai de ginseng


 

 7. Line Friends Itaewon

Line Friends de la Itaewon au băuturi create pentru fiecare membru al trupei BTS.

Dacă sunteți un fan al trupei, ar trebui să le încercați. O băutură costă 5 000 de woni. Eu am ales băutura caldă a lui Mang.

Băuturile se schimbă în funcție de sezon astfel că veți fi mereu surprinși de noile arome.

Adresa: 200 Itaewon-ro, Itaewon 1 (il) -dong, Yongsan-gu, Seoul Program de lucru: de luni până duminică, între orele 11:00 și 23:00

 


8.       7Eleven

La magazinele deschise non stop în Seoul puteți încerca niște sucuri delicioase. Cumpărați sucul, apoi luați paharul cu gheață din frigider (este inclus în preț). Deschideți punga de suc și o turnați în pahar. Tadam! Aveți un suc cu gheață!



 

Scriind despre toate aceste băuturi și dulciuri mi-a adus aminte de timpul petrecut în Seul. Au fost amintiri frumoase pe care sper să le trăiți și voi. Ce desert sau băutură ați dori să încercați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Three days itinerary in Vienna

  When I was a kid, I enjoyed watching the cartoons about Princess Sisi. Since then, I have dreamed of seeing Sissy’s castle. That was my ...